پتینه
پتینه چیست
هنرهای بصری جایگاه ویژه ای را نزد مردم هنرمند و هنر دوست دارند و پتینه که جزو هنرهای بصری است، با ترکیب رنگ، ابزار و ذوق هنری ایجاد می شود. بافتهایی زیبا و چشم نواز روی سطوح مختلف، نمونههایی از هنر پتینه است که امروزه بیشازپیش محبوبیت پیدا کردهاست. پتینه فضای زندگی را زیباتر و مهیج تر می کند و تاثیر بسیاری بر روحیه افراد می گذارد. یکنواختی در محیط کاری و زندگی موجب خستگی روحی شده و کسالت بار است. با بهرهگیری از هنر پتینه، میتوان سطوح معمولی را تبدیل به اثری هنری و بیبدیل کرد که چشمها را خیره میکند.
هنر پتینه کاری
نوعی پوشش بر روی سقف و دیوار است؛ که صدها نوع مختلف را در بر می گیرد. تا قبل از تجلی این هنر، همه هنرهای این چنینی بر روی رنگ و طرح استوار بود؛ و امکان خلاقیت کمتری داشت. پتینه کاری علاوهبر بازی رنگها و نقشآفرینی بهینه طرحها، میتواند بافت را نیز در نظر داشتهباشد. هنری است خلاقانه که حتی می تواند با الهام از ذهن خلاق مشتری نیز توسط هنرمند اجرا شود.
چه چیزی زیباتر از اجرای ایده شخصی برای پوشش محیط زندگی است؟
پتینه هنر کهنه کردن اجسام و سطوح است که رنگ و لعاب زیبایی به آن ها می بخشد. پتینه علاوه بر زیبایی و جذابیتی که به سطوح مختلف میبخشد، پوشش محافظتی برای مواد نیز هست؛ که می تواند آن ها را از زنگ زدگی و آسیب های آب و هوایی مصون نگه دارد. این هنر یک لایه نازک است که به شکل های مختلف بر روی سنگ، برنز، مس و فلزات مشابه، بر روی مبلمان چوبی و سایر سطوح قرار می گیرد.
تفاوت پتینه با سایر روشها
در روش های سنتی نقاشی ساختمان مانند رنگ روغن یا کاغذ دیواری، طراح محدود به استفاده از مدل های از پیش طراحی شده توسط کارخانه بود؛ و امکان اعمال خلاقیت بسیار ناچیز بود و دست طراحان بسته بود. اما پوشش های جدید این قابلیت را که هر فردی بتواند حس و تفکر و سلیقه ی خود را در خانه یا محل کار به کار ببرد را فراهم نموده، یکی از این پوشش ها رنگ دکوراتیو یا همان پتینه می باشد. این روش یکی از تکنیک های مدرن در نقاشی ساختمان است؛ که قابلیت اجرا بر روی سطوح مختلف از جمله دیوار، سقف، سطوح فلزی، پارتیشن ها و… را دارد. این تکنیک پرطرفدار می تواند دیوار ساده ساختمان شما را به دیواری زیبا و چشم نواز تبدیل کند. هنرمندان و فلزکاران اغلب و عمداً پتینه را به طرح اصلی و دکوراسیون هنری و مبلمان اضافه میکنند. و یا از آن برای شبیه سازی اشیای جدید به اشیای قدیمی و عتیقه استفاده می کنند. پتینه را می توان در دو گروه رنگ و بافت تقسیم بندی کرد. هر گروه نیز دارای صدها رنگ و نقش زیبا و چشم نواز است. در فلزات، پوششی از ترکیبات شیمیایی مختلف از جمله اکسیدها، کربنات ها، سولفیدها یا سولفات است که بر روی سطوح در مقابل عناصر جوی (اکسیژن، باران، باران اسیدی، دی اکسیدکربن، ترکیبات گوگرد دار) فرم داده می شود. یک مثال متداول ازآن زنگ زدن فلزات در معرض اکسیژن است که با رنگ کردن میتوان از آن جلوگیریکرد. همچنین مدلهای ابروباد، طرح ترک، طرح چوب ،طرح سنگ و انواع دیگر زیبایی خاص خود را داشته و انرژی مثبتی را در ساختمان جاری می سازد.
نقش زیرسازی مناسب در پتینه:
بسیار دیده شده که کارفرما از کیفیت پایین پتینه های اجرا شده توسط مجریان سابق کار شاکی است و مجری پتینه برای برطرف کردن ایرادات کار اقدام به پتینه کاری دوباره و حتی در مواردی سه باره کارمیکند( موردی که بنده هم شاهد حتی سه باره کاری توسط تیمهای پتینه بوده ام) غافل از اینکه با دوباره کاری مشکل حل نخواهد شد،چرا? به دلیل نبود زیر سازی مناسب.در واقع عدم زیرکاری صحیح باعث ایجاد مشکل شده و کارفرما و حتی مجری تازه کار پتینه تصور میکند اجرای پتینه و در واقع اجرای تکنیک صحیح نبوده و جهت رفع مشکل دست به دوباره کاری میزند.متاسفانه عده ای از پتینه کارها بدون اینکه شاگردی این کار را بکنند یکراست مدعی پیمانکاری شده اند و با این مشکلات روبرو میشوند،بسیار مهم است که پتینه کاران عزیز مبنای پتینه کاری که نقاشی ساختمان میباشد را به خوبی فراگرفته باشند و سپس اقدام به یادگیری تکنیکهای پتینه نمایند…